fbpx

Seværdigheder i området

Vi holder til på Råstvej 3, lidt udenfor Ejsningholm. Her er vi tæt på både fjord, mark og skov, hvilket giver mulighed for uforglemmelige naturoplevelser i hestevogn. 

Vi har samlet en række links til ferieaktiviteter i området:

Aktiviteter

Vinderup Turist Info

Skive Egnen 
Skiveegnen ligger lige ud til Limfjorden med 190 km kystlinje. Her finder du både strande, fjord, hede og skove. Oplev molerskrænterne på Fur, de mange herregårde, Spøttrup Borg, kalkgruberne og nyd de mange kunstværker i det fri.

Roslev Vandrerhjem 
Danhostel Roslev åbnede i 1975 med 10 værelser og 36 sengepladser, og i sommeren 1997 har vi udvidet til 102 senge, heraf 14 værelser med eget bad og toilet.
Vi er et vandrerhjem med høj kvalitet og med tidssvarende faciliteter.

Snapseruten 
Snapseruten snor sig gennem varierende landskaber med duftende urter og bær til at sætte smag på snaps, gennem gamle købstæder med brændevinstraditioner, forbi slotte, herregårde, kroer og ruiner af klostre, hvor opskrifter på kryddersnapse er gået i arv i generationer.

Flyndersø Camping

Sevel Camping 
En hyggelig lille familieplads tæt ved Hjerl Hede.

Trandum Camping

Visit Jutland 
Tag familien med til Vestjylland og få jeres egne ferieminder. Her venter nemlig masser af sjove aktiviteter og oplevelser for alle - både store og små. Vestjylland har nogle af Danmarks bedste strande, naturområder og gode overnatningsmuligheder.
Du kan eksempelvis prøve kræfter med naturen og løbe en tur. Eller er et triathlon måske noget for dig?

Skive Badeland 
Danmarks mest attraktive badeland med over 2.000.000 liter vand...

I Skive Badeland har vi sommervejr hele året rundt.
Du kan opleve og bruge en masse kræfter i badelandets store svømmebassin, ta´ en tur i rutschebanen, hoppe i bølgerne eller bare nyde en tur i spa'en.

Ejsing Camping og Surfcenter 
Smukt beliggende campingplads på blind vej ved Limfjorden. Børnevenlig sandstrand .
Der er tre ældre hytter, to udlejningsvogne, butik og Cafe samt to servicebygninger. Legefaciliteter med hoppepude. Et kvarters kørsel til Vinderup by og Hjerl Hede.
Og samtidig er denne hyggelige familieplads på første parket til store, fredede markarealer, hvor vindmøller og græssende køer er med til at gæsterne for alvor føler sig væk fra stress og verdens vrimmel.

 

Spisesteder

Sevel Kro 
I den hyggelige landsby Sevel har kroen en central placering mellem kirken og købmanden. Sevel Kro er Kgl. Privilegeret af 1801.
En rigtig landsbykro med de gamle stolte kro-traditioner.

Hagebro Kro 
Hagebro Kro er beliggende på hovedvej A 16, mellem Viborg og Holstebro.
Kroen byder på god mad og en dejlig afslappet atmosfære i hyggelige, og natur skønne omgivelser med Karup Å i baghaven.
Vi glæder os til at byde Jer velkommen, som gæst på Hagebro Kro.

Borbjerg Mølle Kro 
Borbjerg Mølle Kro har meget at byde på. Dejlig afslappet atmosfære og et fristed for folk, der ønsker noget specielt eller bare fred og ro.

Den gamle vandmølle kører stadig, og leder vandet fra Møllesøen gennem Hellegaard Å ud i Limfjorden.
Overalt på kroen er antik og moderne design kombineret med smagfuld indretning.

Kongenshus Hotel 
Vi befinder os på den jyske hede. Der, hvor der er ubegrænset højt til loftet og langt til nærmeste nabo, men tilsvarende kort til den landlige idyl, til lyngarealer så langt øjet rækker. Du er landet på
Kongenshus Kro & Hotel

Seværdigheder/ Museer

Mønsted Kalkgruber 
Velkommen til verdens største kalkgrube. Afsæt mindst 2 timer til besøget. I gruberne er der året rundt 8° C - så husk varmt tøj. Gruberne er det perfekte sted at besøge en regnvejrsdag eller under en hedebølge. I halvdelen af minegangene er det muligt at køre med rullestol, og i Café Grotten har vi et handicaptoilet.
Driften af gruberne er henlagt under Den selvejende institution Mønsted Kalkgruber. I institutionens bestyrelse sidder repræsentanter fra Viborg Kommune og erhversorganisationer.
Udstillinger om flagermus, geologi og kalkens kulturhistorie åbnede i Kalkværket 1. juli 2006.

Daugbjerg Kalkgruber 

Staarup Hovedgaard 
Staarup Hovedgaard er Skive-egnens ældste og eneste privatejede herregård åben for besøgende. Hovedbygningens sale og stuer rummer en fornem samling af møbler, malerier og kunstgenstande fra det 17. - 19. årh.
Her afholdes endvidere en række koncerter og special arrangementer, ligesom det er muligt at afholde Deres næste firmaarrangement på herregården - måske afsluttet med en festlig gallamiddag i den store smukke riddersal.

Jenle 
Jenle er 'stedet' på den grønne "kultunariske" halvø Salling, placeret smukt ved den blå 'Limfjord'. -
Du møder ikke Nanna og Jeppe Aakjær - men næsten.
Jenle - er også stedet, hvor der siden 1910 har været afholdt de berømte Jenlefester. Festen holdes altid første søndag i august og besøges af flere hundrede gæster fra hele landet.
Jenle er en af Nordens bedst bevarede kunstnerhjem. I originalitet er Jenle fuld på højde med Carl Larsons gård i Sundborn i Sverige og Bjørnstjerne Bjørnsons gård Aulestad i Norge.

Spøttrup Borg 
Spøttrup Borg i Salling er Danmarks bedst bevarede middelalderborg. Ingen andre steder i Danmark emmer det af middelalder som her. Museet har talrige aktiviteter, såsom levendegørelser, udstillinger og markeder. De mange aktiviteter bidrager til at gøre Spøttrup Borg til et spændende sted at besøge.
Velkommen i middelalderen!!

Øen Fur 

Hjerl Hede 
Hjerl Hede er et af Danmarks smukkeste naturområder, hvor vidtstrakte heder og næsten uvejsomt egekrat omkranser Danmarks største hedesø – Flyndersø. Midt i dette unikke vestjyske hedelandskab er Hjerl Hedes Frilandsmuseum placeret.

Hjerl Hedes Frilandsmuseum er et statsanerkendt, kulturhistorisk specialmuseum, organiseret som selvejende institution.

 

Museet består af Den Gamle Landsby, Jysk Skovmuseum og Mosebrugsmuseum. Bygningssamlingen på Hjerl Hedes Frilandsmuseums omfatter mere end 50 forskellige bygninger, der dels belyser byggeskik og boligindretning på landet, dels en række af de elementer, der er karakteristiske for det ældre, danske landsbymiljø herunder landhåndværk.

da_DKDanish